nieuws

DA sluit distributiecentrum in Den Bosch

Warehousing

DA Retailgroep gaat zijn dc in Den Bosch in 2009 sluiten. De 570 DA-drogisterijen in Nederland worden vanaf dat moment beleverd vanuit één nieuw dc in Zwolle. De maatregel maakt deel uit van een grote reorganisatie, waarbij 95 van de 443 arbeidsplaatsen zullen verdwijnen.

DA sluit distributiecentrum in Den Bosch
DA sluit dc in Den Bosch

Op dit moment heeft DA nog twee dc’s: één in Zwolle en één in Den Bosch. Het dc in Den Bosch wordt gesloten, terwijl het bestaande dc in Zwolle plaats maakt voor nieuwbouw.

De maatregel maakt onderdeel uit van een grote reorganisatie. De drogisterijketen hoopt met de maatregel op jaarbasis 3 miljoen euro te besparen.

 

DA-formule

De reorganisatie van DA past in de strategie die in 2004 is ingezet. De drogisterijketen wil zich ontwikkelen van een groothandel tot een volwaardig retailbedrijf. Als gevolg daarvan komt er meer nadruk te liggen op de DA-formule. De organisatie van DA Retailgroep wordt volledig ingericht rondom de hoofdprocessen commercie, winkeloperatie en logistiek.

 

Reageer op dit artikel