nieuws

iGPS bestelt miljoenen RFID-pallets

Warehousing

De Amerikaanse palletpoolorganisatie Intelligent Global Pooling Systems (iGPS Company LLC) heeft een overeenkomst gesloten met Schoeller Arca Systems Nederland voor de levering van miljoenen kunststof pallets met geïntegreerde RFID tags.

iGPS bestelt miljoenen RFID-pallets
iGPS

Hiermee is iGPS de eerste poolorganisatie in de VS die een dergelijke poolpallet aanbiedt.

De nieuwe 48 x 40 inch kunststof pallet is volledig afgestemd op de specificaties van iGPS. De nieuwe pallet is ruim 30 procent lichter, als de huidige houten pallets. Dit zal volgens iGPS resulteren in flinke besparingen op de transportkosten. Naast financiële overwegingen was ook het milieu aspect reden om over te stappen op kunststof pallets die recyclebaar zijn.

 

 

 

Tags

De pallet weegt minder dan 25 kilogram, heeft een laadcapaciteit van 1400 kilogram, is geschikt voor racking en voldoet aan de meeste palletpool standaards. Kunststof pallets bieden voordelen op het gebied van hygiene, lange levensduur, constante omvang, vorm en kwaliteit. “Dankzij de geïntegreerde RFID-tags kunnen onze klanten de mogelijkheid hun palletladingen door de hele logistieke keten te volgen” , aldus Bob Moore, CEO van iGPS. 

 

iGPS

iGPS is in maart 2006 opgericht en wordt geleid door Bob Moore, CEO en Rex Lowe, President. iGPS heeft haar hoofdkantoor in Cos Cob, Connecticut en vestigingen in Orlando, Florida en Dallas, Texas.

 

Schoeller Arca

Schoeller Arca Systems levert kunststof verpakkingssystemen en diensten. De systemen worden in tal van industrieën gebruikt, zoals de bier- en frisdranken industrie, automobiel industrie, groente- en fruitteelt, detailhandel en postbedrijven. Het bedrijf beschikt over eigen productielocaties en licentiepartners in meer dan 50 landen.

Reageer op dit artikel