nieuws

HW-Logistics beheert ziekenhuisafval

Warehousing

HW-Logistics introduceert een geïntegreerde oplossing voor afval bij ziekenhuis Atrium MC in Heerlen met het Septosystem. Dit is een verzameling gestandaardiseerde verpakkingen voor specifiek, infectueus en scherp ziekenhuisafval.

HW-Logistics beheert ziekenhuisafval
Ziekenhuisafval

De gestandaardiseerde verpakkingen passen in een speciaal ontwikkelde rolcontainer van HW-Logistics. Wanneer de specifieke verpakkingen op de werkplek gevuld zijn, worden zij verzameld in een spciale rolcontainer en vervolgens afgevoerd naar het afvaldepot door logistiek specialist TNT. Zij leveren de volle verpakkingen af bij de verbrandingsoven.

Hierna wordt de lege rolcontainer naar de logistieke centrale getransporteerd en gedesinfecteerd. De rolcontainer krijgt een nieuwe lading schone en lege verpakkingen en wordt voorzien van een plastic hoes. TNT levert de container bij het Atrium MC te Heerlen af wanneer ze zijn gedesinfecteerd en gevuld.

 

Na Heerlen zullen ook andere ziekenhuizen volgen. Naar verwachting medio 2007 zal het netwerk landelijke dekking hebben.

Reageer op dit artikel