nieuws

Boots bestelt nieuw orderverzamelsysteem

Warehousing

Boots The Chemist schaft een nieuw orderverzamelsysteem van Witron aan. Het systeem maakt onderdeel uit van de reorganisatie van z’n GB-wijde supply chain netwerk om beter en efficiënter te kunnen reageren op de snel veranderende Engelse retailmarkt.

Boots bestelt nieuw orderverzamelsysteem
Boots

De kern van de toekomstige logistieke structuur zal het Store Service Centre (SSC) zijn, de distributiefaciliteit van Boots in Nottingham (GB) die zeventien regionale dc’s zal vervangen.

Witron Logistik + Informatik GmbH heeft de opdracht gekregen dit SSC te realiseren. Boots heeft gekozen voor Witron’s ‘Dynamic Picking System’ (DPS) voor kleine artikelen en ‘Car Picking System’ (CPS) voor artikelen in dozen. Beide systemen zullen worden gebruikt voor de centrale distributie van ongeveer 1.400 Boots The Chemist winkels door geheel GB en Noord Ierland. Boots geldt als de Britse marktleider in health en beauty artikelen.

 

Voordelen

De centralisatie van alle opslag en orderverzamelprocessen op een locatie en het toepassen van de juiste graad van automatisering in het SSC zijn de voornaamste voordelen van het nieuwe supply chain netwerk. De voornaamste reden om te kiezen voor deze systeemoplossing is de hoge kostenefficiëntie van het nieuwe SSC, en de introductie van shop friendly delivery. Het nieuwe systeem zal worden geïntegreerd in de reeds bestaande gebouwen in Nottingham.

 

Opslaglokaties

Met de DPS- en CPS-oplossingen zullen warehousing en picking worden gemigreerd in een systeem. Het Witron hoofdkantoor in Beieren (D) zal optreden als hoofdaannemer en is algemeen projectverantwoordelijk tijdens alle projectfases. Een totaal van circa 200.000 bak opslaglokaties, circa 39.000 pallet opslaglokaties en 66 automatische kranen zullen worden geïnstalleerd voor het automatische kleine artikel gedeelte, het hoogbouw gedeelte, voor het dozen orderverzamel gedeelte, het piece-picking gedeelte en voor de order consolidatie buffer.

 

Implementatie

Een van de grootste uitdagingen in dit project is de naadloze overgang van de huidige logistieke operatie en material flow systemen tijdens de gehele operatie. Het gefaseerde implementatieproces zal in totaal drie jaar beslaan. Afgezien het voordeel van gereduceerd stil kapitaal en lagere voorraden, verwacht Boots een aanzienlijk hogere productiviteit van het SSC zodra dit grootschalige project afgerond zal zijn.

 

Lees ook: Manhattan succesvol in Engeland (april 2001)

Reageer op dit artikel