nieuws

WMS ondersteunt crossdocking

Warehousing

Het warehouse management systeem Pick-IT van Exact Easy Access is uitgebreid met functionaliteit voor crossdocking. Bij goederenontvangst is het mogelijk om een melding op de handheld terminal te laten verschijnen als voor het ontvangen product een verkooporder uitstaat.

Als crossdocking gewenst is, krijgt de medewerker op de afdeling goederenontvangst op de handheld terminal het advies om het product op een speciale crossdock-locatie te plaatsen. Bij het verzamelen van de verkooporders wordt vervolgens eerst gecontroleerd of er voorraad aanwezig is op de crossdock-locatie. Als dat het geval is, wordt de orderpicker naar de crossdocklocatie gestuurd en niet naar de standaard picklocaties.

 

RF-barcodescanning

De functionaliteit houdt rekening met verkooporders die aan inkooporders zijn gekoppeld. De crossdocking-functionaliteit is alleen in combinatie met RF-barcodescanning te gebruiken. Pick-IT is een warehouse management systeem dat naadloos geïntegreerd is met het ERP-pakket Exact Globe 2003. De leverancier is Exact Easy Access.

 

Lees ook: De 45 WMS-leveranciers in Nederland (maart 2006)

Reageer op dit artikel