nieuws

Productieve orderpickers

Warehousing

Toyota Industrial Equipment komt met de nieuwe orderpicker-serie 7LOP. Deze serie bestaat uit vier modellen voor het verzamelen van orders op het eerste en tweede niveau.

Productieve orderpickers
Toyota

De besturing van de Toyota-trucks is verbeterd ten opzichte van voorgaande modellen door een ergonomische disselboom en fly-by-wire stuurtechniek. Hierdoor wordt er met beperkte stuurbewegingen een grotere wieluitslag bereikt. Het sturen gaat licht en de wielen komen bij het loslaten van de disselboom altijd weer in de neutrale positie terug. De veiligheid wordt verhoogd door een automatische en proportionele beperking van de snelheid in bochten. Het risico op voetletsel in de loopfunctie wordt beperkt doordat de machine vergrendelt bij te sterke stuurbewegingen.

 

Zijdelings batterijwisselsysteem

Er is een lage instap van 130 millimeter en een rugsteun die individueel instelbaar is. Optioneel is een zijwaarts verstelbare disselboom waarbij de disselboom in een zodanige stand (linker- of rechterzijde) gezet kan worden, dat de bestuurder meer ontspannen kan sturen en kijken, ook bij bijvoorbeeld achteruit rijden. De serie is tevens optioneel beschikbaar met een zijdelings batterijwisselsysteem. Hierdoor gaat het wisselen snel en gemakkelijk hetgeen de inzettijd verhoogt. De nieuwe serie maakt gebruik van Toyota Powerdrive en CAN-bustechnologie, hetgeen de productiviteit verder ten goede komt.

 

De vier modellen op een rij:
• 7LOP25, orderverzamelaar voor laag niveau met een hefvermogen van 2.500 kilogram voor zwaar orderverzamelwerk.
• 7LOP12, orderverzamelaar voor laag niveau met hefvorken tot 800 millimeter en hefvermogen van 1.200 kilogram voor middelzwaar en zwaar orderverzamelwerk.
• 7LOP10CW, orderverzamelaar voor laag niveau met heffende doorloopcabine en hefvermogen van 1.000 kilogram voor orderverzamelwerk op het eerste en tweede niveau.
• 7LOP10CF, orderverzamelaar voor laag niveau met heffende cabine met initiële heffing en hefvermogen van 1.000 kg voor orderverzamelwerk op het eerste en tweede niveau.

 

Lees ook: Wat is de kortste looproute voor orderpickers? (vraagbaakartikel)

Reageer op dit artikel