nieuws

MSD rijdt met outdoor AGV

Warehousing

Medicijnproducent Merck Sharp & Dohme (MSD) in Haarlem heeft vier outdoor AGV’s van Frog in gebruik genomen. Ze kunnen zelfstandig aandocken bij gebouwen om via automatische ‘dockstations’ in het pand pallets uit te wisselen.

MSD rijdt met outdoor AGV
Frog

De automatisch geleide voertuigen (AGV) rijden met maximaal drie meter per seconde (10 kilometer per uur) via voorgeprogrammeerde routes en zijn in staat zich zo nodig te corrigeren. Omdat het systeem gewoon over het buitenterrein kan rijden, heeft het verder minimale gevolgen voor de overige logistieke activiteiten. Bovendien is op deze manier een constante palletstroom gegarandeerd.

 

Veiligheidsvoorzieningen

De AGV’s zijn voorzien van een groot aantal veiligheidsvoorzieningen (ook voor aanwezig personeel op het terrein) en rijden zelfs bij slechte weersomstandigheden. Het systeem kan volcontinu worden ingezet. De AGV’s kunnen standaard palletformaten aan tot een maximum van 1.500 kilo. Frog levert ook een versie met 3000 kg draaglast.

Reageer op dit artikel