nieuws

Mega-klus voor Knapp in Engeland

Warehousing

De Oostenrijkse magazijninrichter Knapp heeft opdracht gekregen om het nieuwe dc van de Britse retailer John Lewis in te richten. Het dc verrijst in Milton Keynes, ten noordwesten van Londen. Met de opdracht is een bedrag van 28 miljoen euro gemoeid. Het is de grootste opdracht in de historie van Knapp.

Mega-klus voor Knapp in Engeland
In 2009 moet het nieuwe dc van John Lewis klaar zijn

Het nieuwe dc van John Lewis krijgt een oppervlakte van 60.000 vierkante meter. Knapp bedacht een concept voor de interne logistiek, waarbij gebruik wordt gemaakt van stellingbedieningsapparaten, goods-to-man-systemen, conveyors en pick-to-light. Knapp levert ook de software, zowel het warehouse management systeem als het warehouse control systeem waarmee de machines worden aangestuurd. In de eerste helft van 2009 moet het dc in gebruik worden genomen.

 

Waitrose

John Lewis is een Britse retailer met een jaaromzet van 7,4 miljard euro. Het bedrijf heeft 27 warenhuizen en 174 supermarkten onder de naam Waitrose. Behalve levensmiddelen verkopen de winkels ook kleding, huishoudartikelen, woonaccessoires en cadeau-artikelen.

 

Lees ook: Europa domineert markt material handling (mei 2006)

Reageer op dit artikel