nieuws

Leveranciersoverzicht eenmalige pallets

Warehousing

Toepassing van eenmalige pallets is interessant, als er geen mogelijkheid bestaat voor het opzetten van een retoursysteem met de ontvanger. De investering is lager dan bij meermalige pallets. Bovendien hoeft er geen registratie bijgehouden te worden. Lees hier meer informatie en download het leveranciersoverzicht.

Leveranciersoverzicht eenmalige pallets
Leveranciers eenmalige pallets

Een eenmalige pallet is, in tegenstelling tot de naamgeving en wat veel bedrijven denken, vaak nog wel geschikt voor meermalig gebruik. Dit hangt hoofdzakelijk af van de kwaliteit, het gebruik en de inzetduur (het aantal trips). Gooi- en smijtwerk en overbelasting zijn al snel funest voor dit lichte pallettype. Maar als men er netjes mee omgaat, kunnen de pallets meerdere trips, of omgerekend een paar jaar, mee.

 

Reparatie onmogelijk

De houten uitvoering kan – afhankelijk van de schade – gerepareerd en opnieuw verkocht en gebruikt worden. Reparatie van beschadigde eenmalige pallets van kunststof, geperste houtvezel en karton is onmogelijk, en/of niet rendabel. Die gooi je na gebruik weg. Net als hun meermalige tegenhangers zijn eenmalige pallets verkrijgbaar in vele afmetingen, uitvoeringen en prijzen. Ze hebben allemaal ook hun specifieke voor- en nadelen en toepassingsgebied.

 

Geen onderdekEenmalige pallet

Een onderscheidend kenmerk van een eenmalige pallet is het ontbreken van een onderdek. Deze pallet kan dus maar op één zijde worden beladen. Deze simpele constructie maakt de pallet goedkoper, lichter, maar ook minder robuust dan de meermalige versie. Ook slipsheets van papier en kunststof mogen tot de eenmalige ladingdragers worden gerekend.

 

Leveranciers

Leveranciers die een bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van het oorspronkelijke artikel in Transport+Opslag nummer 8 (augustus/2006) staan in het leveranciersoverzicht vermeld. Download hier het leveranciersoverzicht met technische specificaties:

 

 Leveranciers eenmalige pallets.xls

Reageer op dit artikel