nieuws

Flexibel inzetbare palletizer

Warehousing

Schmalz heeft een nieuwe palletizer op de markt gebracht. De SPZ-S/M is verkrijgbaar in een standaarduitvoering die alle standaard palletformaten aankan. De palletizer kan complete lagen afnemen, maar ook losse dozen. De doosformaten en de manier waarop de lagen zijn opgebouwd spelen daarbij geen rol.

Flexibel inzetbare palletizer
Palletiseren met de SPZ-S/M van Schmalz

De palletizer van Schmalz is gebaseerd op vacuümtechniek. Zolang het hoogteverschil tussen de dozen in één palletlaag niet te groot is, kan de machine niet alleen dozen maar ook complete lagen aan. Eventueel kan de palletizer met zuigvlakken van flexibele schuim worden uitgerust, zodat de machine zich kan aanpassen aan elk oppervlakte.

 

Klantspecifiek

Ook als de pallet slechts deels beladen is of moet worden, is depalletiseren of palletiseren mogelijk. In dat geval worden de cellen van het zuigvlak die niet in gebruik zijn, automatisch uitgeschakeld.

Voor bedrijven die eigen palletformaten of andere ladingdragers gebruiken, kan Schmalz een klantspecifieke uitvoering van de SPZ-S/M leveren.

 

Korte cyclustijd

Er zijn twee uitvoeringen verkrijgbaar. De SPZ-M onderscheidt zich van de SPZ-S door het grijpmechanisme waarmee complete productlagen tijdens bewegingen bij elkaar worden gehouden. De palletizer weegt niet meer dan 250 kg en kan gemonteerd worden aan een portaal- of industrierobot.
De palletizers kunnen maximaal 250 kilo tillen. Het energieverbruik ligt afhankelijk van de bouwgrootte en de activiteit tussen de 4 en 15 kilowatt. Door de snelle reactietijd bij het aanzuigen en loslaten van de last ontstaat een korte cyclustijd en dus een hoge productiviteit. De machines kunnen ook in vrieshuizen met temperaturen tot -30 °C worden ingezet.

 

Lees ook: Belangrijke eisen aan tillen, trillingen en geluid (vraagbaakartikel)

Reageer op dit artikel