nieuws

Elf magazijnen in de race voor Veiligste Magazijn

Warehousing

Na de eerste selectieronde zijn nog elf magazijnen in de race voor de titel Veiligste Magazijn van Nederland. Daaronder bevinden zich magazijnen van logistiek dienstverleners en fabrikanten. Ook een veilinghal en een onderhoudsbedrijf zijn door naar de tweede ronde. Opvallend is het geringe aantal retailers.

Elf magazijnen in de race voor Veiligste Magazijn
Veiligste magazijn

Het Veiligste Magazijn is een nieuwe prijs, die in het leven is geroepen door BMWT, Randstad, VTL en Transport+Opslag. Winnaar wordt het magazijn waarin veiligheid het best verankerd is in de dagelijkse operatie.

In dit eerste jaar dat de prijs wordt uitgereikt, hebben zich twaalf bedrijven met dertien magazijnen ingeschreven. De inschreven magazijnen zijn afkomstig uit een groot aantal verschillende branches: farmacie, chemie, automotive, high tech, elektronica, bouw, meubels, fashion en levensmiddelen. De enige retailer in het gezelschap is modebedrijf Mexx.

 

Veiligheid leeft

Dat veiligheid leeft, blijkt uit de kwaliteit van de inzendingen. De meeste bedrijven hebben speciale veiligheidscommissies voor hun magazijnen ingesteld of speciaal opgeleide veiligheidscoördinatoren benoemd. In totaal zijn achttien verschillende maatregelen geteld om het veiligheidsbewustzijn van de medewerkers op de vloer te versterken. Heftrucks, magazijntrucks en stellingen worden bijna zonder uitzondering periodiek gekeurd. Enkele bedrijven hebben zelfs het OHSAS 18001-certificaat (Occupational Health and Safety Assessment Series) of zijn daarvoor bezig.

 

Gekwalificeerd

Onderstaande magazijnen hebben zich gekwalificeerd voor de tweede ronde:

 • Akzo Nobel Car Refinishes (Sassenheim)
 • Carrier Transicold (Rotterdam)
 • DHL Exel Supply Chain (Bergen op Zoom)
 • The Greenery (Bleiswijk)
 • Intel Corporation (Schiphol-Rijk)
 • Mexx Europe Holding (Voorschoten)
 • ND Logistics (Oosterhout)
 • Organon (Oss)
 • Strukton Materieel (Utrecht)
 • TNT Logistics (Eindhoven)
 • Wabco Vehicle Control Systems (Meppel)

 

Vervolgprocedure

Bovenstaande elf magazijnen worden de komende tijd beoordeeld door één van de vier adviesbureaus die zijn gecertificeerd voor het VeLA-keur voor Arbozorg Bedrijfslogistiek. Deze adviseurs leggen hun conclusies voor aan de deskundige jury, die vervolgens drie magazijnen nomineert. Uit deze drie nominaties kiest de jury uiteindelijk de definitieve winnaar.

 

Geldprijs

De prijs wordt uitgereikt aan het eind van een seminar over veiligheidsbewustzijn op donderdag 16 november, tijdens de vakbeurs Logistica in Utrecht. Juryvoorzitter prof.dr.ir. Jos Vermunt zal de prijsuitreiking verrichten. De winnaar krijgt naast een fraaie oorkonde een bedrag van 5.000 euro en mag een jaar lang de titel Veiligste Magazijn van Nederland voeren.

 

Voor meer informatie:

http://www.hetveiligstemagazijn.nl

http://www.logistiek.nl/veiligstemagazijn

Reageer op dit artikel