nieuws

Breda mikt met bedrijventerrein op logistiek

Warehousing

De gemeente Breda begint volgend jaar met uitgifte van kavels van het nieuwe bedrijventerrein De Wig bij Princenhage. De gemeente wil voor dit bedrijventerrein vooral internationale concerns aantrekken die zich bezighouden met handel én logistiek.

Breda mikt met bedrijventerrein op logistiek
Bedrijventerrein

Oorspronkelijk zou op het nieuwe bedrijventerrein een hightech-campus verrijzen, maar nu richt Breda zich vooral op internationale concerns. De Wig, een gemeentelijke werknaam voor het bedrijventerrein, kwam in beeld nadat de overheid besloot om de A16 naar het westen te verleggen. Tussen de geluidswal bij Princenhage en de nieuwe snelweg en de HSL kwam ruimte voor nieuwe bedrijvigheid. Twee jaar geleden werd besloten om het plan van een ultramoderne ‘campus’ te laten varen.

 

Princess
Nadat het even stil was werd anderhalf jaar geleden hernieuwde interesse getoond in De Wig door het Bredase bedrijf Princess. Het internationaal opererende huishoudelektronica concern liet weten dat het graag op deze locatie een nieuw hoofdkantoor wil bouwen met een groot distributiecentrum. Met name het ruimtegebrek in het dc was destijds reden om over nieuwbouw na te denken en nog steeds is dat probleem bij Princess niet opgelost.

Grote kavels
Uit plannen van de gemeente Breda blijkt inmiddels dat bedrijven kavels kunnen krijgen met een grootte tussen de vier- en vijfduizend vierkante meter. Deze oppervlaktes zijn volgens Breda aantrekkelijk voor internationale bedrijven op de as Rotterdam-Antwerpen. De Kamer van Koophandel West-Brabant verwacht veel van de ontwikkeling van De Wig. “Er zijn in Nederland maar twee échte noord-zuidverbindingen en dat zijn de A2 en de A16. De A2 eindigt uiteindelijk in een soort karrenspoor dus heeft de A16, en dus Breda, de grootste potentie. De Wig komt er voor handel en logistiek”, aldus Chris Rutten, voorzitter van de Kamer van Koophandel West-Brabant.

 

Bron: BN DeStem en NV Rewin

 

Lees ook:

Schuitema breidt uit in Breda (juni 2006)

Raad Moerdijk sceptisch over groot logistiek park (juli 2006)

Reageer op dit artikel