nieuws

TDG runt mobiele palletsorteer-unit

Warehousing

Palletservicebedrijf LPR (Logistic Packaging Return) breidt verder uit in het Verenigd Koninkrijk met de opening van een nieuwe, modulaire unit voor het sorteren van pallets en uitvoeren van reparaties in het Engelse Northfleet. De unit wordt gerund door TDG, de logistieke partner van LPR in Engeland.

TDG runt mobiele palletsorteer-unit
LPR

De unit is twintig bij acht meter groot. Het bijzondere is dat deze demontabel en mobiel is waardoor het in korte tijd ook ergens anders neergezet kan worden. Het is een volledig geïntegreerd, ergonomisch ontwikkeld geheel.

De jaarlijkse capaciteit van de unit is 1,6 miljoen pallets. De capaciteit voor de reparatie is ongeveer 190.000 pallets per jaar. De unit voldoet aan alle eisen rondom gezondheid en (brand)veiligheid.

 

Automatisch sorteren

Pallets arriveren per vrachtauto bij de unit, waar conveyors ze onmiddellijk naar het sorteergedeelte brengen. Vacu-lift technologie vergemakkelijkt hierbij het handling proces. Elke pallet wordt afzonderlijk geïnspecteerd. Als reparatie nodig is, wordt de pallet automatisch per conveyor naar een apart reparatiedeel gebracht.

 

Roodgekleurde pallets

LPR, een divisie van Hapag Lloyd (dat weer onderdeel is van de TUI-Preussag Group) heeft zo’n dertien miljoen eigen, roodgekleurde pallets, met een focus op de fast moving consumer goods. Het bedrijf heeft een Europees netwerk van zo’n zeventig depots in Engeland, Benelux (Den Bosch), Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië en meer dan vijftigduizend droppoints. Het bedrijf heeft een ‘one way trip’ concept, waarbij klanten een prijs betalen voor aflevering, collectie en handling, samen met alle nodige reparatie, sortering en administratie eromheen.

 

Lees ook: Palletproductie steeds slimmer (Bladarchief, september 2000)

Reageer op dit artikel