nieuws

Protestacties bij distributiecentra Albert Heijn

Warehousing

Het personeel van de zes distributiecentra van Albert Heijn gaat maandag actie voeren. Dit meldt vandaag de vakbond CNV. AH had tot donderdag middernacht om aan de eisen van de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV te voldoen. Die waren opgesteld na het vastlopen van de cao-onderhandelingen. Albert Heijn heeft aan de eisen geen gehoor gegeven.

Protestacties bij distributiecentra Albert Heijn
AH Pijnacker

FNV Bondgenoten en de CNV Dienstenbond eisen een loonsverhoging van twee procent voor de ongeveer vierduizend werknemers van de zes dc’s. Albert Heijn wil niet verder gaan dan anderhalf procent. CNV Dienstenbond wil verder een zelfde honorering voor deeltijd-, uitzendkrachten en vast personeel. De eerste twee krijgen nu voor het zelfde werk minder betaald.

 

Protestborden

Medewerkers van de distributiecentra uit Zwolle, Geldermalsen, Tilburg, Pijnacker en Nieuwegein zullen maandag naar het distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam gaan met protestborden met leuzen als ‘met lege schappen, weinig plakken’, een verwijzing naar de zomerzegelactie van de supermarktketen.

 

Staking

Vanuit het dc in Zaandam wordt vervolgens gezamenlijk opgetrokken naar het hoofdkantoor van de grootgrutter. Hier worden de actievoerders toegesproken door mensen van de vakbonden. Als dit protest tot niets leidt, krijgen de acties een vervolg waarbij staking niet wordt uitgesloten, zo meldde de CNV Dienstenbond. In dat geval dreigt de bevoorrading naar de winkels toe stagneren.

 

Bron: ANP en Logistiek

 

Lees ook: Staking dc’s AH lijkt onafwendbaar (juli 2006) en CAO-overleg dc-personeel Albert Heijn afgebroken (juni 2005)

Reageer op dit artikel