nieuws

Personeel demonstreert bij hoofdkantoor AH

Warehousing

Ongeveer 250 werknemers van de zes distributiecentra van Albert Heijn hebben maandag gedemonstreerd bij het hoofdkantoor van de supermarktketen in Zaandam. Het personeel is boos over de geboden loonsverhoging van Albert Heijn.

Personeel demonstreert bij hoofdkantoor AH
AH STAKING

Vanuit de distributiecentra Geldermalsen, Nieuwegein, Pijnacker, Tilburg en Zwolle waren actievoerders met bussen naar het distributiecentrum in Zaandam gekomen. Vervolgens liepen de medewerkers in een protestmars naar het hoofdkantoor van Albert Heijn.

Bevoorrading

In de distributiecentra zorgen ruim 4.000 medewerkers dagelijks voor de voorraden van de supermarkten van Albert Heijn. De bevoorrading loopt echter geen gevaar door de actie omdat alle mensen in ‘hun eigen tijd’ demonstreren, aldus de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond.

Waarschuwing

Voorzitter Henk van der Kolk van FNV Bondgenoten ziet de actie ,,als een waarschuwingssignaal”. Als Albert Heijn niet ingaat op een eis van 2 procent meer loon, dan volgens hardere acties, dreigt hij.
Albert Heijn wil echter niet verdergaan dan anderhalf procent meer loon. Naast een betere beloning wil CNV Dienstenbond verder eenzelfde honorering voor deeltijd-, uitzendkrachten en vast personeel. De eerste twee groepen krijgen nu voor het zelfde werk minder betaald.

 

Lees ook: Actievoerders op weg naar hoofdkantoor AH (17 juli 2006)

Reageer op dit artikel