nieuws

Management buyout bij LPR

Warehousing

Het managementteam van palletpooler LPR heeft een aandeel genomen in het eigen bedrijf via een management buyout. Het wordt geleid door Torsten Wolf, voorzitter van de LPR Groep. Onder leiding van Wolf beschikt het team over een aandeel van 15 procent van het eigen vermogen.

Management buyout bij LPR
LPR

De management buyout (MBO) wordt ondersteund door AtriA Capital Partenaires, een Franse participatiemaatschappij, die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van middelgrote ondernemingen.

 

Europees continent

Het team focust op het FMCG marktsegment en aan de verdere ontwikkeling van LPR in de belangrijkste markten op het Europese continent en binnen het Verenigd Koninkrijk. Torsten Wolf wil in de komende vijf jaar de positie in de retail en levensmiddelenmarkt verstevigen en zich door continue verbetering van de dienstverlening verzekeren van de loyaliteit van zowel onze huidige als nieuwe klanten. Hij verwacht in drie jaar te groeien tot een omzetniveau van ruim 120 miljoen euro.

 

Overeenkomst

De afsplitsing van Algeco is mogelijk gemaakt dankzij AtriA Capital Partenaires, een ontwikkeling waarmee het AtriA Private Equity Fund II haar tiende investering sinds 2004 realiseert en meerderheidsaandeelhouder wordt van LPR. AtriA Capital Partenaires regisseerde de structurering en financiering van de overeenkomst samen met de banken Euromezzanine en Calyon. Met deze overeenkomst heeft LPR haar financieringsbehoefte zeker gesteld voor de realisatie van haar expansieplannen in de komende 5 jaar.

 

Clientèle

Met een omzet van 79 miljoen euro in 2005 en activiteiten in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Benelux en het Verenigd Koninkrijk, is LPR in Europa de een na grootste pallet pooling dienstverlener. In haar klantenkring bevinden zich grote producenten van FMCG goederen en andere belangrijke retailorganisaties, zoals Nestlé, Cadbury, Kronenbourg, Schweppes, Coca Cola Enterprises, Kimberly-Clark, Heineken, Intermarché Group, Leche Pascual, HJ Heinz en Masterfoods. Sinds 1997, vijf jaar na haar oprichting in 1992, is LPR onderdeel geweest van het Franse Algeco Group.

 

MBO-team

Het management buyout team omvat de volgende Europese hoofddirectieleden:

 

  • Torsten Wolf, voorzitter LPR groep sinds 2003
  • Thierry Lemaitre, chief financial officer LPR groep
  • Xavier Goube, algemeen directeur LPR Frankrijk
  • German Carabe, algemeen directeur LPR Spanje
  • Amadeu Remane, algemeen directeur van LPR Portugal
  • Jane Gorick, algemeen directeur LPR Verenigd Koninkrijk
  • Frank Janssen, algemeen directeur LPR Benelux

 

Lees ook: TDG runt mobiele palletsorteer-unit voor LPR (juli 2006)

Reageer op dit artikel