nieuws

Linde Material Handling opereert onafhankelijk

Warehousing

Linde Material Handling wordt per 1 augustus 2006 gescheiden van Linde AG en zal juridisch onafhankelijk worden. De nieuwe naam luidt: Linde Material Handling GmbH & Co. KG.

Linde Material Handling opereert onafhankelijk
Linde

“Door deze loskoppeling van Linde AG is Linde Material Handling in staat om zelfstandig en onafhankelijk haar activiteiten voort te zetten en haar marktaandeel wereldwijd uit te breiden binnen alle logistieke branches. De interne organisatie zal niet veranderen”,  aldus een woordvoerder van Linde AG.

 

Joint-venture Komatsu ten einde

Een ander gevolg van de scheiding tussen Linde AG en Linde Material Handling is dat Linde AG en Komatsu Ltd Tokio hebben besloten om de joint-venture met Komatsu te beëindigen. Komatsu koopt alle aandelen (35 procent) terug van Linde en zet de activiteiten voort als 100 procent dochteronderneming in het Komatsu-concern. Komatsu is fabrikant van constructie- en grondverzetmachines en industriële machines waaronder heftrucks. Linde en Komatsu willen de joint-venture begin augustus beëindigen, als de nieuwe organisatie Linde Material Material Handling GmbH & Co. KG van kracht wordt. De lopende contracten en projecten die Linde en Komatsu zijn aangegaan in Europa, Azië en Japan zullen worden voortgezet.

Het Italiaanse OM Carrelli Elevatori zal in Europa de Komatsu-heftrucks blijven distribueren. Ook wordt de samenwerking op het gebied van assemblage en productie van Komatsu-producten voortgezet.

 

Nederland

De bovengenoemde veranderingen in de concerns Linde en Komatsu hebben geen invloed op de Nederlandse vertegenwoordiging wordt gevoerd door Motrac Intern Transport met Linde en Komatsu.

 

Lees ook: Motrac hoopt op meer focus Linde (maart 2006)

 

Reageer op dit artikel