nieuws

Hitte veroorzaakt hoog ziekteverzuim in logistiek

Warehousing

Door de aanhoudende hittegolf is deze zomer het ziekteverzuim opzienbarend gestegen. Vooral medewerkers in distributiecentra, bouw en horeca hebben te kampen met fysieke klachten door het warme weer. Bij de dc’s gaat het niet alleen om de magazijnmedewerkers maar ook om chauffeurs.

Hitte veroorzaakt hoog ziekteverzuim in logistiek
Zon

“Met name het fysieke werk zoals laden en lossen is erg zwaar in dit weer. Ook drinken mensen niet altijd genoeg en is er niet veel verkoeling bij sommige bedrijven,” aldus Max Schep, algemeen directeur Verzuim Management van Hudson Human Capital Solutions. Dit is de organisatie die de ziekmeldingen van ongeveer 900 bedrijven behandelt.

 

Gewrichtsklachten en vermoeidheid

Schep legt uit dat er in feite twee soorten verzuim zijn. Bij de eerste soort hebben medewerkers warmteklachten zoals gewrichtspijn. Bij de tweede soort is er sprake van  vermoeidheid en hoofdpijn. ”Mensen slapen over het algemeen in een omgeving van 18 graden. Omdat in deze dagen de temperatuur veel hoger ligt ‘s nachts, kan het lichaam niet zo goed uitrusten en ook minder goed herstellen. We slapen minder maar ook slechter en het gevolg hiervan is lichte tot zware vermoeidheid. Sommige mensen kunnen dan eigenlijk het bed niet uitkomen,” verklaart Schep.

 

Stem in onze poll: Ziekteverzuim door hitte is niet te voorkomen

 

Lees ook: Koele koppen op het laaddock (juli 2006)

Reageer op dit artikel