nieuws

Heineken sluit dc in Hoogeveen

Warehousing

Bierbrouwer Heineken sluit haar distributiecentrum in Hoogeveen. Dit meldt het Dagblad van het Noorden. Het werk wordt verdeeld over de bestaande dc’s in Drachten en Deventer. Heineken kiest voor concentratie van de distributieactiviteiten uit oogpunt van kostenbesparingen.

Heineken sluit dc in Hoogeveen
Heineken

Bij het distributiecentrum in Hoogeveen werken dertig mensen. Een aantal van hen zou mee kunnen naar één van de nieuwe locaties, maar gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. Heineken wil, in afwachting van het advies van de ondernemingsraad, hierover nog geen mededelingen doen. Volgens een woordvoerder kiest de bierbrouwer voor concentratie van de activiteiten om de efficiency en commerciële slagkracht te vergroten.

 

Logistiek Centrum

Heineken was een van de eerste bedrijven die zich vestigde op het Logistiek Centrum Hoogeveen (LCH) aan de A28. Het koos toen uit strategische overwegingen voor deze locatie. Op het LCH zijn bedrijven gevestigd die actief zijn in de transport en logistiek.

 

Dc-Drachten 

Eerder sloot Heineken al distributiecentra in Groningen met 40 werknemers en het Friese Grouw, waar 55 mensen werkten. De werkzaamheden van deze twee vestigingen zijn samengevoegd in een nieuw centrum op het industrieterrein Azeven in Drachten, waar een deel van het personeel van het dc in Hoogeveen nu ook onderdak krijgt.

 

Lees ook:
Smeekbede Heineken: ‘Breng kratten terug!’ (juni 2006)
 en
Laurus sluit dc Renswoude (juni 2006)

 

Reageer op dit artikel