nieuws

AH komt dc-personeel tegemoet

Warehousing

Grootgrutter Albert Heijn heeft een nieuw CAO-voorstel op tafel gelegd om de impasse met het personeel van de distributiecentra en de vakbonden te doorbreken. Het bedrijf komt met een stapsgewijze loonsverhoging van drie procent. FNV denkt dat de achterban niet akkoord zal gaan.

AH komt dc-personeel tegemoet
AH

Het nieuwe voorstel is naar FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond verzonden. De vakbonden hebben binnenkort overleg over het voorstel en beslissen of het voorstel voldoende ruimte biedt voor nieuwe gesprekken met Albert Heijn. Dit meldt Distrifood.  

 

Twijfel over accoord

Albert Heijn wil de lonen per 1 april 2006 en 1 april 2007 verhogen met anderhalf procent en een looptijd van de CAO tot 26 november 2007. Ook wil het bedrijf het percentage uitzendkrachten in de dc’s verlagen tot 26 procent per 1 juli 2007 en 23 procent op 1 juli 2008.

 

Overschrijding

In de huidige CAO is opgenomen dat het percentage maximaal 23 procent is, maar dit wordt door de marktleider ruimschoots overscheden, aldus FNV Bondgenoten-bestuurder Arie van der Pijl. “Dat Albert Heijn schuift, is positief. Toch betwijfelen we of de achterban hiermee akkoord gaat, omdat de looptijd van de CAO aanzienlijk wordt verlengd, waardoor feitelijk een loonsverhoging wordt geboden van 1,8 procent. Daarmee willigt AH onze looneis van twee procent niet in. Bovendien zullen de looneisen in de detailhandel de komende jaren naar verwachting stijgen, wat betekent dat verlenging van de CAO-looptijd en een loonsverhoging van 1,8 procent aan de lage kant is.”

 

Meer concessies van AH

“AH zal meer consessies moeten doen om tot een akkoord te komen”, stelt Van der Pijl. AH-woordvoerster Wendy Buining stelt dat Albert Heijn vertrouwen heeft in een goede afloop en dat verdere acties kunnen worden voorkomen. “Albert Heijn gaat er vanuit dat we er spoedig uitkomen. Het wachten is op de reactie van de vakbonden.”

 

Lees ook: Protestacties bij distributiecentra Albert Heijn (juli 2006)

Reageer op dit artikel