nieuws

Actievoerders op weg naar hoofdkantoor AH

Warehousing

Vanuit vijf distributiecentra van Albert Heijn zijn bussen met medewerkers vertrokken naar Zaandam. Samen met collega’s van het distributiecentrum daar trekken zij naar het hoofdkantoor van de supermarktketen in Zaandam. De werknemers gaan demonstreren omdat zij boos zijn over de geboden loonsverhoging van Albert Heijn.

Actievoerders op weg naar hoofdkantoor AH
Staking AH

Ongeveer tweehonderd mensen zullen even voor het middaguur aan de demonstratie deelnemen, aldus FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond maandag. Vanuit de distributiecentra Geldermalsen, Nieuwegein, Pijnacker, Tilburg en Zwolle vertrekken in totaal vijf bussen met actievoerders. De bevoorrading van de winkels van Albert Heijn loopt geen gevaar door de actie omdat alle mensen in ‘hun eigen tijd’ demonstreren.

 

Protestborden

Medewerkers van Albert Heijn in Zaandam hebben  protestborden bij zich met leuzen als ‘met lege schappen, weinig plakken’, een verwijzing naar de zomerzegelactie van de supermarktketen.

 

Stakingen

Over stakingen gesproken… In 2005 zijn er volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in Nederland 28 stakingen geweest, ruim twee maal zo veel als in 2004. In totaal gingen daardoor in 2005 42.000 arbeidsdagen verloren, zo meldt het CBS. In 2004 waren er dus minder stakingen, maar was het aantal verloren arbeidsdagen met 62.000 wel veel groter. Een op de drie stakingen in 2005 ging over cao-onderhandelingen. In bijna de helft van de gevallen hielden de conflicten verband met reorganisaties.

 

Bron: ANP en Logistiek

 

Lees ook: Protestacties bij distributiecentra Albert Heijn (juli 2006)

 

én: Cao-overleg dc-personeel Albert Heijn afgebroken (juni 2006)

Reageer op dit artikel