nieuws

Smeekbede Heineken: ‘Breng kratten terug!

Warehousing

Is het een reclamestunt of is er een planningsfoutje gemaakt bij Heineken? Dat zijn de vragen die te binnen schieten na het zien van de levensgrote advertenties van de bierbrouwer in de landelijke media. Er dreigt een tekort aan bierkratten wegens het bouwen van bierkastelen…

Smeekbede Heineken: ‘Breng kratten terug!
Heineken kratten

Veel bierdrinkers blijken de kratjes te gebruiken om tribunes mee te bouwen, zodat ze het WK voetbal op televisie geheel in stijl kunnen volgen, zo schrijft het AD. Als de bierdrinkers hun tribunes niet afbreken, kan de levering van Heineken en Amstel bier problematisch worden. Door het mooie weer en het WK zijn er de afgelopen dagen grotere hoeveelheden bier ingeslagen dan normaal. Exacte getallen heeft Heineken niet, maar volgens een woordvoerder hebben veel kratten een nieuwe bestemming gekregen. In een enkel geval worden er zelfs kleine stadions van gebouwd.

 

Krattentribune

Voor Heineken dreigt dit nu een serieus probleem te gaan opleveren. Voor een beetje tribune zijn al gauw een paar honderd kratten nodig, aldus de zegsman.

Met het huidige ‘krattenpark’ kan Heineken op dit moment (maandag) nog twee dagen vooruit. Om te voorkomen dat de levering later in de week in de knel komt, plaatste de Nederlandse bierbrouwer dinsdag een oproep in de landelijke en regionale kranten. Volgens de woordvoerder deed het probleem met de kratten zich niet voor tijdens het Europees kampioenschap voetbal, twee jaar geleden. Toen was er sprake van een goede doorstroom, oftewel retourlogistiek.

 

‘Miscalculatie’ zegt concurrentie 

Andere Nederlandse brouwers laten weten geen tekort aan kratten te hebben. De concurrentie verbaast zich ook over de noodkreet van Heineken. “Ik vind het een beetje een vreemd verhaal”, zei marketingdirecteur Peer Swinkels van Bavaria. ”We wisten al maanden dat het WK eraan zat te komen. En ook dat het wel eens goed weer zou kunnen zijn. Daar is een planning op gemaakt.” Bij Grolsch reageerde een woordvoerder eveneens verbaasd. “Er zijn velen miljoenen kratten in omloop. Ik kan me niet voorstellen dat een paar bierkastelen voor problemen zorgen.”

 

Bronnen: redactie Logistiek / ANP / AD

 

 

Reageer op dit artikel