nieuws

Sligro opent grootste food-dc

Warehousing

Het grootste food-distributiecentrum van groothandel Sligro/Ven is sinds kort gehuisvest in Haps. Het warehouse beslaat 9.500 vierkante meter voor koel, vries en droge kruidenierswaren. Vanuit het distributiecentrum aan de snelweg A73 bedient het bedrijf klanten in de regio’s Arnhem, Nijmegen, Venlo, Oost-Brabant en Noord-Limburg.

Sligro opent grootste food-dc
Sligro

Het distributiecentrum is in handen van logistiek dienstverlener Nabuurs. Sligro bedient het complete zuidoosten vanuit dit dc met een daarvoor goeie geografische ligging ten opzichte van de afzetmarkt en de snelweg A73 naast de deur. De groothandel heeft ervoor gekozen om met landelijk regionale spelers te werken om de kwaliteit en continuïteit van de distributie te waarborgen. Voor Oost- en Zuid-Nederland is dat Nabuurs.

 

Capaciteit uitbreiden

Ard Nabuurs: ”We hebben een langjarig contract met Sligro voor het transport afgesloten. Sinds januari overigens al, toen nog vanuit het Sligro distributiecentrum in Cuijk. Dit jaar zullen de distributieactiviteiten van Sligro voor het gehele zuidoosten naar deze locatie verhuizen. De capaciteit zal binnen een jaar van de huidige achttien wagens naar ruim dertig worden uitgebreid.” Dat betekent in een jaar tijd een verdubbeling van de Nabuurs personeelsbezetting voor Sligro. Voor het foodcentrum zelf werd zo’n 2.500 vierkante meter bij Nabuurs in Haps bijgebouwd. Sligro maakt op het terrein in Haps ook direct gebruik van andere voorzieningen als Nabuurs Truckservice en de moderne wasinstallatie.

 

Familiebedrijf

Nabuurs, opgericht in 1962, is een modern, toonaangevend familiebedrijf in logistieke dienstverlening met zo’n 520 medewerkers. Het bedrijf heeft een vloot van meer dan 300 eigen wagens en nog eens 80 charters. Vanuit vestigingen in Nederland, België, Duitsland en Polen realiseert de logistiek dienstverlener een jaarlijkse omzet van ruim 50 miljoen euro. De totale warehousingcapaciteit is 50.000 vierkante meter.

 

Lees ook: Top 150 Logistiek dienstverleners (mei 2006)

Reageer op dit artikel