nieuws

CAO-overleg dc-personeel Albert Heijn afgebroken

Warehousing

Onderhandelingen over de nieuwe cao voor medewerkers in de dc’s van supermarktconcern Albert Heijn zijn afgebroken. FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond willen een loonsverhoging van 2 procent voor de ongeveer vierduizend medewerkers terwijl Albert Heijn niet verder wil gaan dan 1,5 procent.

CAO-overleg dc-personeel Albert Heijn afgebroken
AH Tilburg

Dat liet FNV-bestuurder Jos Brocken weten. Volgens onderhandelaar Fred Monsma van CNV moet het Albert Heijn-concern toegeven aan de looneis. “Het gaat heel goed met AH. De omzetten zijn prima en de dc-medewerkers kunnen het werk niet aan.”

 

Gelijke cao

De directie van Albert Heijn zou alle werknemers van het concern echter gelijk willen behandelen. En omdat het winkelpersoneel ook een verhoging van 1,5 procent krijgt, zou dit ook moeten gaan gelden voor dc-medewerkers. De bonden stellen dat het personeel van de dc’s juist een zelfstandige cao heeft.

 

‘Potje pindakaas onzeker’

Deze en volgende week houden de vakbonden ledenvergaderingen bij de zes dc’s. Onder medewerkers wordt gepeild of ze bereid zijn om actie te voeren. Monsma: “Daarna gaan we een ultimatum bespreken dat we voorleggen aan Albert Heijn." Op de vergaderingen wordt ook gesproken over de vorm van eventuele acties. Brocken verwacht dat er voldoende actiebereidheid is. In zijn ogen heeft Albert Heijn een ‘groot probleem’, als het tot stakingen komt. Monsma: “Als Albert Heijn dit niet inziet, wordt het potje pindakaas in de winkel onzeker.”

 

Bron: Logistiek / ANP / Elsevier

 

Lees ook: Bereidheid tot harde acties bij distributiecentra AH (april 2005) 

Reageer op dit artikel