nieuws

Sperwer en Sligro nemen Laurus-dc over

Warehousing

De retailers Sperwer en Sligro nemen naast de 223 Edah-winkels ook het distributiecentrum in Someren over. De circa 600 medewerkers van dit dc in het zuidoosten van Brabant treden allemaal bij Sperwer en Sligro in dienst. Het distributiecentrum wordt tot eind 2007 gehuurd door beide retailers.

Sperwer en Sligro nemen Laurus-dc over
Het nieuwe dc van Laurus in Waddinxveen

Voor de overname van de 223 Edah-supermarkten betalen Sperwer en Sligro een bedrag van 221 miljoen euro aan de huidige eigenaar Laurus. In totaal gaat het om een verkoopvloeroppervlakte van 234.000 vierkante meter en een omzet van 880 miljoen euro. De naam Edah verdwijnt waarschijnlijk en maakt plaats voor Plus, EM-TE en Golff, de formules van Sperwer en Sligro. Beide retailers hebben speciaal voor de overname een consortium gevormd.

 

Prijzenoorlog

Laurus moest de winkels verkopen onder druk van zijn banken, die vinden dat het concern zijn schulden moet terugdringen. Laurus is in de problemen gekomen door de prijzenoorlog en de mislukte ombouwoperatie van alle winkels tot Konmar-filialen. Alleen de Super de Boer-filialen blijven eigendom van Laurus.

 

Dc in Waddinxveen

Een maand geleden opende Laurus in Waddinxveen nog een compleet nieuw distributiecentrum. Dit dc meet 42.000 vierkante meter en is ruim 12 meter hoog. Aanleiding voor de bouw was ondercapaciteit in West-Nederland, het aflopen van huurcontracten van andere dc’s en verbetering van het distributienetwerk. Laurus is al enkele jaren bezig om het aantal dc’s omlaag te brengen.

 

Lees meer: Laurus stoot Edah en Konmar af (februari 2006)

Reageer op dit artikel