nieuws

Registratiesysteem bewaakt voertuig

Warehousing

Informatie Provider DataRoads uit Zoetermeer en RDC Datacentrum gaan samenwerken om criminaliteit in het wegvervoer het hoofd te kunnen bieden. Met de samenwerking kan voertuiginformatie voor verschillende doeleinden worden gebruikt, bijvoorbeeld rond voertuigbewegingen.

Registratiesysteem bewaakt voertuig
dataroads

RDC Datacentrum levert statische voertuiggegevens, zoals ‘floating car data’, waarbij van een rijdende vrachtauto data wordt ingewonnen. Deze data wordt door DataRoads geautomatiseerd uitgeleverd voor ondermeer managementinformatiesystemen, voertuig- en ladingbewaking, orderadministratie en kilometeradministratie.

 

Afwijkingen vallen op

DataRoads zorgt via internet ook voor een kijkje in de voertuigbewegingen, zoals stops bij laad-/losplaatsen, bezoekadressen en tankstations automatisch herkenbaar. Deze bewegingen worden allen geregistreerd om te worden geadministreerd. Opvallende veranderingen in het patroon vallen hierdoor direct op. Het bedrijf komt in de toekomst met een module voor de transportbranche. Hierbij kan de planning ervoor zorgen dat de tankdop alleen openkan bij vooraf ingegeven tankstations.

 

Lees meer over: diefstal door eigen personeel (januari 2006)

 

Reageer op dit artikel