nieuws

Nieuwe spoorshuttle Rotterdam-Milaan

Warehousing

De Pan-Europese railshuttle-operator European Rail Shuttle (ERS) start met een shuttleverbinding. Deze shuttle gaat twee keer per week per spoor rijden tussen Rotterdam DFDS Tor Line terminal naar Milaan (Melzo).

Nieuwe spoorshuttle Rotterdam-Milaan
RSC Waalhaven

De ene trein vertrekt vanaf Rotterdam op woensdag en komt vrijdagochtend aan in Melzo. Hier vertrekt de shuttle op zaterdag om op maandagochtend weer in Rotterdam aan te komen.

De tweede shuttle vertrekt op zaterdag en komt maandagmiddag in Italië aan om donderdag weer te vertrekken en vrijdagavond aan te komen in Rotterdam.

 

Short Sea-terminals

In Rotterdam doen beide shuttles de RSC (Rail Service Centre) in Waalhaven en de ECT Terminal aan. Deze staan in directe verbinding met de Rotterdam Short Sea-terminals noord en zuid en Hanno Uniport, pier 5, 6 en 7.

De ERS heeft op dit moment al tweehonderdveertig treinen per week, onder meer naar Duitse, Italiaanse, Tsjechische, Slowaakse, Hongaarse, Poolse en Deense bestemmingen. Vorig jaar vervoerde ERS ruim 550.000 teu.

Reageer op dit artikel