nieuws

Conveyor met minder kans op breuk

Warehousing

Machinefabriek Kramer & Duyvis heeft recent het nieuwe transportsysteem SefixConveyor geïntroduceerd. Het systeem is onder meer geschikt voor intern transport van fast moving consumer goods en voor de farmaceutische industrie.

Conveyor met minder kans op breuk
conveyor

De conveyor kenmerkt zich door de modulaire opbouw met een duwende aandrijving. Deze aandrijving zorgt ervoor dat het systeem onbreekbaar is. De conveyor bestaat uit aluminium profielen voorzien van lage wrijvingsprofielen, waar de kunststofschakels overheen glijden. De schakels vormen van een gesloten rij en worden zo door elkaar voortgeduwd. Hierdoor is er minder kans op breuk of slip.

 

Meerdere aandrijvingen

De krachten die kunnen worden overgebracht, liggen naar eigen zeggen hoger dan bij conventionele kettingtransporteurs. Het is verder mogelijk de transportrichting om te keren of om producten te positioneren. Bij een extreme baanlengte met te transporteren gewichten, kunnen er meerdere aandrijvingen worden gemonteerd. Een retourpart is overbodig bij de conveyor, wat kan leiden tot een besparing van materiaal en energie.

 

Lees ook: Conveyor met flexibele elementen (januari 2006)

Reageer op dit artikel