nieuws

Alternatief voor inrijstellingen

Warehousing

Stellingenbouwer Hovuma introduceert een oud concept in een nieuw jasje: het push-pull-chain-storage-systeem. Dit systeem bestaat uit een kanaal met een lange kettingbaan, waarop net als bij inrij- en doorrolstellingen achter elkaar pallets kunnen worden weggezet.

Alternatief voor inrijstellingen
Het Push-pull-chain-storage systeem van Hovuma

De ketting van het nieuwe systeem van Hovuma bevat weerhaken, waardoor de pallets aan de ketting worden vastgepind. Als een heftruck de voorste pallet uit het kanaal trekt, worden de achterliggende pallets automatisch mee naar voren getrokken. Omgekeerd schuiven alle pallets netjes een plaats op als een nieuwe pallet wordt ingegeven.

 

Geen houtsplinters

Dat het principe niet nieuw is, weet directeur Piet Sanders van Hovuma. “Bijzonder van ons systeem is dat het niet door een motor wordt aangedreven. De trekkracht van de heftruck zet de ketting en daarmee de pallets in beweging”, aldus Sanders. Een ander verschil is dat bestaande systemen een tweepunts-ondersteuning met twee kettingen hebben. Hovuma biedt een driepunts-ondersteuning met één ketting in het midden, waardoor het systeem meerdere palletformaten en kwalitatief slechte pallets aan kan. Nadeel van bestaande systemen zijn de bergen houtsplinters die tussen en onder de stellingen vallen. Ook daar heeft Hovuma iets op gevonden. “Bij ons worden de houtsplinters opgevangen en aan de voor- en achterkant afgevoerd”, zegt Sanders.

Reageer op dit artikel