nieuws

Verkoop dreigt voor NFT Distribution

Warehousing

NFT Distribution, dochter van het Engelse Northern Foods en specialist in vervoer en distributie van droge kruidenierswaren, koel- en vriesproducten, staat (volgens geruchten) op het punt om te worden verkocht. Het bedrijf werkt niet alleen voor Northern Foods, maar ook voor andere klanten waaronder supemarktketen Sainsbury’s

Verkoop dreigt voor NFT Distribution
NFT Distibution

De verkoop van de dochteronderneming dreigt, volgens Transport Intelligence, omdat moeder Northern Foods moeilijke tijden doormaakt. De winst daalde er recentelijk met 28 procent en een reorganisatie is aanstaande. Toch wordt gezegd dat de beslissing om de logistieke tak te verkopen al eerder is genomen.

 

Twee miljoen dozen

NFT Disitribution had in 2004 een omzet van 150 miljoen euro terwijl de operationele winsten in 2004/2005 zo’n 5,5 miljoen bedroegen. Wekelijks worden er vanuit hun acht depots in Engeland zo’n twee miljoen dozen voedsel gehandled.

 

Belangstelling concurrenten

Volgens deskundigen vertegenwoordigt het bedrijf een waarde van 65 à 100 miljoen.Al is die waarde afhankelijk van het al dan niet kunnen overnemen van logistieke contracten bij Northern Foods. En dat is weer afhankelijk van of het moederbedrijf niet verder wordt opgesplitst en in delen verder wordt verkocht.

TDG zou belangstelling hebben voor het NFT, net als andere logistiek dienstverleners. Ook een management buy-out wordt niet uitgesloten.

 

Gratis informatiepakket Logistieke Dienstverlening

Reageer op dit artikel