nieuws

Nieuw hightech dc voor food

Warehousing

DHL Exel Supply Chain heeft een 40.000 vierkante meter groot dc in het Engelse Cannock geopend voor Unilever UK Foods. Het dc is voorzien van de modernste technologie en is bedoeld voor de opslag, pick, repack en uitvoer van goederen voor zo’n tweehonderd winkels in het Verenigd Koninkrijk.

Nieuw hightech dc voor food
DHL Cannock

Binnenin zijn automatische conveyor belts en kranen zo geprogrammeerd dat exact bekend is hoe de operaties het best op elkaar afgestemd kunnen worden en waar de goederen naar toe gaan om te worden opgeslagen. Elke pallet wordt gepickt volgens de behoefte van de winkels in een bepaalde regio, waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van elektronische sensoren en niet meer van pen en papier.

 

Co-packing is groeimarkt

De afdeling co-packing, onder DHL-vlag, maakt dat in het dc gespecialiseerde winkelpromoties van specifieke producten gemaakt kunnen worden. De co-packing markt is, volgens deskundigen, alleen al in de UK jaarlijks zo’n miljard pond waard.

 

Tienjarige relatie

Het gaat in dit dc om producten van merken als Hellmann’s, PG Tips, Knorr en Lipton. DHL en Unilever hebben al tien jaar wereldwijd een zakelijke relatie.

Reageer op dit artikel