nieuws

FloraHolland breidt uit in Venlo

Warehousing

De Venlose vestiging van FloraHolland heeft vorige week dertien nieuwe docks in gebruik genomen. De nieuwe docks stellen de bloemenveiling in staat om elke dag twintig grote klanten beter te bedienen. Zij kunnen nu hun producten gemiddeld dertig minuten sneller afleveren.

FloraHolland breidt uit in Venlo
Nieuwe docks voor FloraHolland in Venlo

Voor de aanleg van de nieuwe docks is de laadkuil over de gehele lengte uitgebreid en is een kantorenblok afgebroken. Daarnaast is een voormalige cash- & carry-afdeling bij de hal getrokken. FloraHolland heeft hierdoor 1.700 vierkante meter extra ruimte voor hergroepering en verlading. Ondertussen zijn ook de bestaande docks en de hele zijgevel gemoderniseerd.

 

Capaciteit

Tegelijk met dit project is er ook gestart met docksharing. Dat wil zeggen dat één dock gedurende de verlading door twee of meerdere klanten wordt gebruikt. Hierdoor neemt de capaciteit van de docks toe.

De uitbreiding maakt onderdeel uit van een groter renovatieproject, waarbij rigoureuze veranderingen aan de gebouwen in Venlo op het programma staan. Na de traditionele piek rond Pasen zal de huidige distributiehal een ingrijpende verbouwing ondergaan.

 

Gratis informatiepakket Orderverzamelen

Reageer op dit artikel