nieuws

Bakker Bart automatiseert orderverzamelproces

Warehousing

Bakker Bart in Beuningen kiest voor een automatisch orderverzamelsysteem op basis van een High Dynamic Storage (HDS) module. Vanderlande Industries uit Veghel gaat het systeem leveren en installeren.

Bakker Bart automatiseert orderverzamelproces
Bakker Bart

Het HDS-systeem zal worden geïntegreerd in het bestaande door Vanderlande Industries ontwikkelde en geleverde WMS-systeem. Voor de HDS zijn standaard softwaremodules ontwikkeld. Door mechanisering van het orderverzamelproces wordt bij Bakker Bart de totale systeemcapaciteit fors verhoogd. Aanvullend wordt er een sterke verbetering van de arbeidsomstandigheden bereikt door het automatisch stapelen en beladen van maximaal 20 kg zware kratten op rolcontainers. SKU-kratten worden automatisch door miniload kranen uit de opslag gehaald en getransporteerd naar een High Dynamic Storage (HDS) module. Vervolgens worden de SKU-kratten op ordervolgorde automatisch uitgeslagen, gestapeld en op een rolcontainer uitgeleverd. De orders op rolcontainers worden vervolgens door Bakker Bart gedistribueerd naar meer dan 140 winkels.

 

High Dynamic Storage

In een -25 0C vriesruimte wordt een high dynamic storage module geplaatst. Een HDS module bestaat uit zes shuttles die onafhankelijk van elkaar bakken in- en uitslaan. Via een lift met een tweetal onafhankelijke plateaus worden de bakken getransporteerd tussen de shuttles en het transportsysteem. De HDS is in staat om per uur  500 bakken in te slaan en 500 bakken op de juiste volgorde uit te slaan. Deze capaciteit is eenvoudig te verdubbelen door er nog een extra module bij te plaatsen.

Reageer op dit artikel