nieuws

Vastgoedbelegger passeert grens van honderd miljoen

Warehousing

De onafhankelijke vastgoedbeleggingsmaatschappij Eurindustrial, dat belegt in bedrijfsgebouwen voor logistiek en distributie, heeft in 2005 goede resultaten geboekt. Het belegde vermogen is in 2005 de grens van honderd miljoen gepasseerd. Ook het eigen vermogen en het totale vermogen namen toe.

Het belegde vermogen bereikte een toename van 6,75 procent. Oorzaak van de toename was de verwerving van een logistiek centrum in Venlo. Eind 2005 omvatte de vastgoedportefeuille twaalf objecten.

 

Ook het lopend boekjaar (2006) ziet Eurindustrial met vertrouwen tegemoet. De vraag naar logistieke ruimte neemt nog steeds toe, door de voortzettende groei van de internationale goederenstroom en de belangrijke rol die Nederland daarin speelt. Zie hiervoor ook het artikel ‘België is dé plek voor vestigen dc’.

 

In 2005 groeide de opname van logistiek vastgoed ten opzichte van 2004 met bijna vijftig procent. De vraag naar logistieke ruimte concentreert zich met name op moderne en grootschalige projecten. Dit is het segment waarin Eurindustrial met name actief is.

Reageer op dit artikel