nieuws

Twee ‘koppensnellers’ voor verzenddozen

Warehousing

Op zo’n twintig meter afstand van elkaar waren in Parijs twee nieuwe machines te zien die beide hetzelfde doen: verzenddozen zo klein mogelijk maken.

Twee ‘koppensnellers’ voor verzenddozen
Twee koppensnellers voor verzenddozen

De i-Pack van B+ Equipment

De eerste machine is de Jivaro van Savoye, die op de CeMAT al werd aangekondigd maar nu voor het eerst was te zien. De Jivaro – Indiaans voor koppensneller – combineert vier handelingen in één machine. Tijdens de eerste stap wordt de vulhoogte gemeten van dozen die uit het orderverzamelgebied komen en verzonden moeten worden. Tegelijkertijd worden de vier hoeken van de doos tot aan de vulhoogte ingeknipt. In de tweede stap worden vouwlijnen in de vier wanden van de doos op het niveau van de vulhoogte gemaakt. In de derde stap worden die wanden omgevouwen, waarna als laatste de deksel wordt toegevoegd. Het resultaat is een compacte doos die niet meer ruimte inneemt dan nodig is. Transport van lucht wordt daarmee voorkomen.

De i-Pack van B+ Equipment doet exact hetzelfde als de Jivaro, met dat verschil dat bij de derde stap een beetje lijm op de vier omgevouwen flappen wordt gespoten. Hiermee wil B+ Equipment voorkomen dat de flappen openvouwen.

Belangrijkste verschil in het eindresultaat zit in de afmetingen van de dozen. De i-Pack levert dozen op van minimaal 14 en maximaal 100 mm. Uit de Jivaro komen dozen met een hoogte van 110 tot 430 mm. De i-Pack is daardoor meer dan de Jivaro geschikt voor het verzenden van enkele boeken, dvd’s en cd’s. Savoye werkt overigens aan een variant waarbij luchtzakken in de doos worden geplaatst, zodat de inhoud niet kan schuiven.

 

De Jivaro van Savoye

 

Info: Savoye
       B+ Equipment, www.bplus-equip.fr

 

Meer productnieuws van de Manutention 2006

 

Gratis informatiepakket Orderverzamelen

Reageer op dit artikel