nieuws

Pakketdienstbedrijf opent nieuw depot

Warehousing

Pakket- en expresdienstbedrijf General Logistics Systems Netherlands (GLS) opent een nieuw depot in Zwolle. Het depot vervangt het oude complex, eveneens gevestigd in Zwolle. Met de nieuwe vestiging wil het bedrijf de positie in het noordoosten van het land versterken.

Pakketdienstbedrijf opent nieuw depot
depot

Het nieuwe depot heeft een oppervlakte van ongeveer 2.700 vierkante meter en er komen honderd medewerkers te werken. Het magazijn omvat verder een volautomatische sorteermachine; deze kan in totaal 15.000 pakketten per dag verwerken. Er is bij de bouw rekening gehouden met een eventuele toekomstige uitbreiding. De ruimte voor laden en lossen kan worden vergroot tot vierduizend vierkante meter. Dit kan leiden tot een toename van de capaciteit met 10.000 pakketten.

 

Pakketvolgsysteem

Vanaf de ontvangst van de goederen tot aan de bezorgauto, worden de pakketen in het complex gevolgd met een videobewakingssysteem. Dit bewakingssysteem – bestaande uit een alarmsysteem en zestig camera’s – is gekoppeld aan de barcodescanner. Alle depots van GLS in Nederland zijn uitgerust met een dergelijk beveiligingssysteem. GLS heeft ook vestigingen in Groningen, Wijchen, Utrecht en Den Bosch.

 

Shop

In Zwolle komt een zogeheten Pakketshop. In deze shop kunnen particulieren en kleine bedrijven pakketten versturen tijdens speciale openingstijden. De pakketten worden doorgaans binnen één werkdag bezorgd in Nederland. Dit in tegenstelling tot de rest van de EU waar doorlooptijden gelden tussen 24 en 96 uur. De verzendkosten in de Pakketshop worden niet berekend op basis van het gewicht, maar op basis van de omvang van het pakket. GLS is bezig met het opzetten van een landelijk netwerk van in totaal achthonderd pakketshops.

 

Lees meer: GLS neemt computercentrale in gebruik (maart 2006)

Reageer op dit artikel