nieuws

Klein WMS biedt veel functionaliteit

Warehousing

Consafe Logistics in Oudenbosch brengt een zogeheten klein WMS op de markt, een compact warehouse management systeem met een snelle implementatietijd. Het WMS voorziet volledig in voorraadbeheer, in- en uitslag, opslag, orderpicking en cross docking, verpakken, expeditie en distributie.

Klein WMS biedt veel functionaliteit
Consafe

Effect Warehouse is een compact maar toch uitgebreid en kosteneffectief standaardpakket. Het is in een paar weken geïnstalleerd en operationeel. Het is gebouwd volgens dezelfde principes en met gebruik van dezelfde technieken als grote(re) WMS’en. Het werkt met barcodes, draadloze handheld- en voertuigterminals en ‘voice picking’. Het pakket bevat modules voor inslag, opslag, orderpicking en expeditie/distributie, voorraadbeheer en koppelt met elk ERP-systeem. Het is geschikt voor Windows 2003-servers met een SQL-server of een Oracle relationele database.

 

ERP-pakket

Effect Warehouse communiceert met elk ERP-pakket. Zodra goederen worden aangemeld, worden afleverlijsten gecontroleerd via de inkooporder in het ERP. Gelijk al wordt onderscheid gemaakt tussen opslag of cross docking. Er volgt informatie over opslagmogelijkheden in de vorm van palletlading gegevens en locatie-aanduidingen, rekening houdend met langzaamlopers, snellopers, bulk- en grijpvoorraadlocaties, replenishmentorders.

 

Intern transport en orderpicking

Effect Warehouse regelt het intern transport en selecteert de beschikbare voertuigen. Het combineert in- en uitslagritten om leegrijden te voorkomen. Het selecteert automatisch opslaglocaties en houdt rekening met artikelgegevens, beschikbare ruimte en specifieke opslagmethode. Handmatig aanpassen is uiteraard mogelijk. ‘Check digits’ in locatiecodes controleren de juiste opslaglocatie ter voorkoming van ‘spookpallets’ en het realiseren van specifieke opslaggebieden. Alle voorraadgegevens worden onmiddellijk aangepast.

 

Distributie

De distributiemodule kent distributieroutes inclusief voorkeur- of vaste afleverdagen en aflevertijden (venstertijden), maximale aflevervolumes en gewichten en koppelt een afleverorder uit het ERP aan de juiste routeplanning via orderinformatie of via postcodes. De module stelt lijsten samen van individuele afleverpunten voor afzonderlijke orders of voor groepen orders met een en hetzelfde afleveradres.

 

Info: www.consafelogistics.com

 

Gratis informatiepakket WMP

Reageer op dit artikel