nieuws

Johnson&Johnson in Wallonië in zee met TNT

Warehousing

Johnson & Johnson (healthcare) heeft een vijfjarig contract afgesloten met TNT Benelux & Multi Country Logistics. Hiervoor investeert het concern 33 miljoen euro in een 19.000 vierkante meter groot EDC in het Waalse Courcelles (nabij Charleroi). TNT zal het dc gaan exploiteren.

Johnson&Johnson in Wallonië in zee met TNT
Johnson&Johnson

Het EDC, onder de hoede van TNT, wordt het vlaggenschip van de Johnson & Johnson organisatie en moet een sleutelrol spelen in de verdere groei van het concern en de diensten naar patiënten en doktoren in heel Europa. Van hieruit worden ook de kleinere Europese dc’s van het concern bevoorraad.

Doorslaggevende rol om te kiezen voor Courcelles was de expertise van de Waalse regio in distributie, de aanwezige infrastructuur gecombineerd met de centrale locatie en de mogelijkheid om samen te werken met de regionale overheid en met TNT Logistics.

 

Commitment in België

Onno Meij, directeur van TNT Benelux & Multi Country Logistics, is zeer verheugd met de overeenkomst. “Het past in onze healthcare strategie en versterkt onze toch al sterke positie in deze sector. Na de opening van ons multi-user warehouse in Willebroek is dit een nieuw signaal van onze sterke commitment voor groei in België.”

 

Distributie stroomlijnen

De supply chain netwerken van Johnson & Johnson zijn complex, vanwege de sterke groei die het bedrijf heeft doorgemaakt en overnames die gepleegd zijn. Met het EDC in Courcelles kan Johnson & Johnson de distributiediensten stroomlijnen en op één lijn stellen binnen de verschillende bedrijven van het concern in Europa.

 

Nieuwe banen

Het pand, waarvan de bouw al is gestart, zal in het derde kwartaal van 2006 in gebruik worden genomen en levert in 2008 zo’n 120 à 160 nieuwe banen op.

 

Gratis informatiepakket Logistieke Dienstverlening

Reageer op dit artikel