nieuws

Ikea bouwt mega-dc in China

Warehousing

Meubelproducent Ikea wil in Sjanghai een warehouse bouwen met een opslagcapaciteit van een kleine 300.000 vierkante meter. De Zweedse meubelgigant trekt 120 miljoen dollar uit voor dit nieuwe logistieke en distributiecentrum.

Ikea bouwt mega-dc in China
Ikea slaat vleugels uit in China

Het warehouse wordt gebouwd op een locatie van veertig hectare. Het nieuwe onderkomen van Ikea is daarmee niet alleen het grootste in zijn soort in China, maar ook de grootste in geheel Azië. Het geheel zal bestaan uit twee verschillende gebouwen. Het eerste gebouw is inmiddels klaar. De gebouwen maken gebruik van Astro-warehousemangement-technologie van Consafe Logistics. Volgens de directeur van Ikea China, Jon Frauenfelder, wordt Sjanghai het belangrijkste logistieke gebied van China.     

 

Inkoop uitbreiden

Volgens opgave van de Sjanghai Daily koopt Ikea in China 18 procent van zijn producten. De meubelketen wil de inkoop de komende drie jaar uitbreiden met 25 procent. Ikea heeft op dit moment drie vestigingen op het vasteland van China en vierentwintig in Azië en Oceanië. Het distributiecentrum in China moet de basis worden voor verdere uitbreiding in China.

 

Gratis informatiepakket Orderverzamelen

 

Reageer op dit artikel