nieuws

Hygiënisch intern transportsysteem

Warehousing

Als gevolg van de groeiende aandacht voor hygiëne in de voedingsmiddelen- en zuivelindustrie introduceert FlexLink de tweede generatie modulaire hygiënische transportbanden. Deze transportbanden zijn toepasbaar bij vul- en inpaklijnen.

Hygiënisch intern transportsysteem
Flexlink

Op de roestvast stalen conveyor kan naar keuze eenvoudig een automatisch systeem voor reiniging ter plaatse worden aangesloten.Het verbruik van warm water neemt hiermee met 50 procent af, het verbruik van reinigingsmiddelen daalt met 80 procent en de uptime van het systeem gaat tot 5 procent omhoog, doordat de conveyor niet meer handmatig hoeft te worden afgespoeld. De band hoeft niet langer te worden gesmeerd. Dit voorkomt verontreiniging van de getransporteerde producten en bespaart de kosten voor smering en aanvoersystemen. De apparatuur voldoet volledig aan de CE-vereisten en is ontwikkeld conform de richtlijnen van de European Hygienic Engineering & Design Group. Het systeem is als kant-en-klare module leverbaar, en heeft selchts een korte project- en aanlooptijd nodig.

 

Snelheid

In combinatie met de verbeterde stijfheid zijn transportsnelheden mogelijk tot 100 meter per minuut, waarbij het getransporteerde product stabiel blijft. De snelheidsregeling is in de besturing verwerkt, zodat dynamische buffers en een zachte start en stop mogelijk zijn.

 

Info: http://www.flexlink.com/

 

Gratis informatiepakket Orderverzamelen

Reageer op dit artikel