nieuws

Friesland Foods sluit kaasopslag

Warehousing

Friesland Foods gaat zijn kaasopslag- en verpakkingslocatie in Meppel sluiten. Hierbij komen 65 banen te vervallen. Voor de betrokken medewerkers zal in- of extern een passende oplossing worden gezocht. De reorganisatie past binnen het beleid om de kosten te verlagen en de efficiency te vergroten.

Friesland Foods sluit kaasopslag
Friesland Foods sluit kaasopslag

Voor de medewerkers heeft het bedrijf, producent van onder andere Friesche Vlag, Fristi en Coolbest, een sociaal plan. Hierin is vastgelegd dat bij sluiting van een vestiging, binnen het bedrijf een andere werkplek wordt gezocht. De laatste jaren hebben al eerder reorganisaties plaatsgevonden. Hierdoor kan het moeilijk worden om intern passende arbeidsplaatsen te vinden. 

 

Nieuw magazijn

In de Meppelse vestiging worden Gouda-, Edammer- en folikazen opgeslagen. Daarnaast worden daar grootverpakkingen gemaakt, die met name voor de Duitse markt bestemd zijn. Deze activiteiten worden deels verplaatst naar andere locaties van Friesland Foods.

Van de opslagcapaciteit zal een deel worden uitbesteed aan een gespecialiseerd bedrijf. Dit zal daarvoor een magazijn bouwen in de buurt van de productielocatie van Friesland Foods Cheese in Workum. 

 

Gratis informatiepakket Orderverzamelen

 

 

 

Reageer op dit artikel