nieuws

Schenker kiest strategische plek voor nieuw dc

Warehousing

Eurinpro en Schenker Duitsland hebben een overeenkomst getekend voor de bouw van een distributiecentrum van 18.000 vierkante meter in Grolsheim, in het Duitse Rhein-Maingebied. Dit project is het vierde dat Eurinpro voor Schenker ontwikkelt.

Schenker kiest strategische plek voor nieuw dc
Schenker

Het bebouwde oppervlak beslaat 18.000 vierkante meter met dertien laadstations, een platte vloer en een vrije hoogte van twaalf meter. Er kan zowel aan de voorzijde, als aan de zijkant worden geladen. Verder heeft het nieuwe magazijn een extra luifel, drie branduitgangen, zes sectionale deuren en twee deuren die de temperatuur in het magazijn regelen. Naast het dc komt aanvullend 1.500 vierkante meter aan overdekte opslagruimte en 530 vierkante meter kantoorruimte. Oplevering vindt plaats in de periode mei/juni 2006. Schenker start op 1 juli 2006 zijn activiteiten in het nieuwe magazijn.

 

Strategische ligging

Het nieuwe dc speelt een belangrijke rol in de uitbreidingsplannen van Schenker in Duitsland. De plek ligt op het kruispunt van de snelweg A60 (richting Wiesbaden) en de A61 (richting Mannheim) en biedt daardoor toegang tot het gehele Duitse en West-Europese netwerk van snelwegen .
Eurinpro bouwde eerder voor Schenker op maat een 14.500 vierkante meter groot magazijn in Mechelen en magazijnen van respectievelijk 50.000 en 22.000 vierkante meter in Willebroek; alle gelegen aan de logistieke route die Antwerpen en Brussel verbindt.

 

Gratis informatiepakket Logistieke Dienstverlening

 

Gratis informatiepakket Orderverzamelen

Reageer op dit artikel