nieuws

Furness zet zonnepanelen op dak dc

Warehousing

Furness Logistics heeft op het dak van het nieuwe dc in ‘s-Heerenberg zonnepanelen geplaatst. Het systeem heeft een vermogen van 12 kilowatt, waarvoor 280 panelen van 60 x 120 centimeter nodig zijn.

Furness zet zonnepanelen op dak dc
Zonnepanelen op dc Furness Logistics

Met de zonnepanelen wordt de komende maanden proefgedraaid. Het vermogen van 12 kilowatt moet voldoende zijn voor een groot deel van de dagelijkse behoefte in het dc, dat ruimte biedt aan 14.000 pallets.

 

Drie tot vijf jaar

Leverancier van de zonnepanelen is Pfixx Solar Systems. Zonne-energie is op dit moment nog niet rendabel, maar dat is volgens Pfixx een kwestie van tijd. Als de energieprijzen blijven stijgen zoals de afgelopen jaren, is het omslagpunt over drie tot vijf jaar bereikt.

Reageer op dit artikel