nieuws

België is dé plek voor vestigen dc

Warehousing

België is het land bij uitstek om een nieuw distributiecentrum te vestigen. Dat blijkt uit een onderzoek van vastgoedadviseur Cushman&Wakefield Healey&Baker. In het rapport European Distribution Report blijkt dat Nederland de derde plek haalt, na Frankrijk.

België is dé plek voor vestigen dc
B

De sterke kanten van België zijn volgens het rapport de lage huurprijzen en de goede toegankelijkheid. In Frankrijk liggen de bouwkosten en grondprijzen lager dan in België en ook scoort dit land goed met een uitgebreid vastgoedaanbod en de grootte van de markt.

Op de derde plaats volgt Nederland, waar zich volgens het onderzoek, recentelijk een relatieve verbetering heeft voorgedaan in de concurrentiepositie ten opzichte van andere landen op het gebied van kosten. Ook op toegankelijkheid en de grootte van de vrachtmarkt scoort Nederland relatief goed.

 

Centraal-Europese locaties gestegen

De Centraal-Europese locaties in het onderzoek zijn gestegen op de ranglijst: Tsjechië staat vierde, Polen vijfde en Hongarije is zevende. De stijging komt door het lidmaatschap van de Europese Unie sinds 2004. Het rapport meldt dat deze landen profiteren van de verplaatsing van productiefaciliteiten vanuit West-Europa en de groei van de logistieke markt in de regio. Deze groei wordt positief beïnvloed door de lage kosten vergeleken met West-Europa, de groei van de retailsector en de verbeterde transportnetwerken.

 

Individuele factoren                   

Op basis van individuele factoren scoort Polen het best op vastgoedkosten, Rusland op arbeidskosten, België op toegankelijkheid, het Verenigd Koninkrijk op de grootte van haar markt en Oostenrijk op de voorraad grond en vastgoed.

 

Top 10 duurste huurlocaties in logistiek 

 

 

 

Reageer op dit artikel