nieuws

WMS-leverancier doet megaovername

Warehousing

Softwareleverancier Redprairie heeft concurrent Marc Global ingelijfd. Beide bedrijven leveren warehouse management systemen (WMS). Eigen klanten kunnen profiteren van een breder softwareaanbod. Klanten van Marc Global krijgen een financieel stabielere leverancier.

WMS-leverancier doet megaovername
Redprairie neemt Marc Global over

Voor het Amerikaanse Redprairie is Marc Global met wereldwijd meer dan tweehonderd klanten, een interessante overnamekandidaat, laat Peter Heuvel van Redprairie Nederland in een eerste reactie weten. ‘Met bedrijven als Ford en Philips hebben ze bovendien heel interessante klanten.’

 

Strategisch voordeel

Volgens analist Steve Banker van de ARC Advisory Group levert de overname beide bedrijven stategisch voordeel op. ‘Redprairie krijgt hiermee betere toegang tot sectoren als farmacie en kleding.’ Voor Marc Global betekent de overname het einde van een financieel onzekere periode.

 

21 vestigingen

Het nieuwe, gecombineerde bedrijf dat na de overname ontstaat, zal Redprairie Corporation heten met in totaal 738 werknemers, verdeeld over 21 vestigingen wereldwijd. De gecombineerde jaaromzet zal naar verwachting zo’n 172 miljoen dollar bedragen.

 

Gratis informatiepakket WMS

Reageer op dit artikel