nieuws

Staking dreigt bij Hema-dc

Warehousing

Het distributiecentrum van Hema dreigt platgelegd te worden. FNV Bondgenoten gaat een staking organiseren uit boosheid over de vastgelopen onderhandelingen voor een nieuwe CAO.

Anderhalf jaar geleden zijn de onderhandelingen begonnen over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst voor de werknemers van Hema. Volgens FNV Bondgenoten wil Hema nieuwe werknemers tegen slechtere voorwaarden in dienst nemen dan de huidige werknemers. Dat pikken de werknemers van Hema niet.

FNV Bondgenoten is de grootste vakbond onder werknemers van Hema. Op dit moment gaat de bond acties uitwerken. In de week na 9 oktober zou dat kunnen leiden tot een staking. Volgende week spreken de leden van de CNV Dienstenbond zich uit over de voorstellen van Hema.

 

Gratis informatiepakket Orderverzamelen

Reageer op dit artikel