nieuws

Automatisch gevarengoed-magazijn in Stuttgart

Warehousing

STUTTGART – Logistiek dienstverlener LSU Schäberle gaat in Stuttgart een nieuw automatisch magazijn voor gevaarlijke stoffen. Het totale project gaat 10 miljoen euro kosten.

Het magazijn is bestemd voor ontvlambare en milieuverontreinigende stoffen. De inrichting, verzorgd door Siemens, bestaat uit magazijnstellingen met explosiebeveiligde, automatische stellingbedieningsapparaten (SBA’s). Twee van de vijf SBA’s zijn gebouwd voor dubbeldiepe opslag. Siemens levert ook een palletconveyor-systeem, een orderpicksysteem en de inrichting van het in- en uitslaggebied.
Het magazijn wordt aangestuurd door het warehouse management systeem van Siemens, dat speciale functionaliteit biedt voor de opslag van gevaarlijke stoffen. Voor de brandveiligheid wordt een systeem geïnstalleerd dat werkt op basis van zuurstofreductie. Het automatisch magazijn biedt plaats aan 13.600 pallets. In het totale magazijn kunnen maar liefst 35.000 pallets liggen.

Reageer op dit artikel