nieuws

Enorm FedEx dc bij Guangzhou

Warehousing

HONGKONG – Het Amerikaanse koeriersbedrijf FedEx gaat een nieuw distributiecentrum opzetten voor zijn Aziatische activiteiten. Het centrum komt te staan bij het vliegveld Guangzhou Baiyun International Airport in Zuid-China en wordt het grootste in het Verre Oosten.

Het bedrijf gaat 150 miljoen dollar investeren in de faciliteit. Het nieuwe complex krijgt een oppervlakte van 82.000 vierkante meter en er komen 1200 mensen te werken. Naar verwachting opent het distributiepunt in december 2008. FedEx heeft voor de nieuwe locatie gekozen omdat het concern verwacht dat de meeste groei in de toekomst te behalen valt in China. Ook zijn de start- en landingsbanen van het huidige distributiecentrum ten noorden van de Filipijnse hoofdstad Manilla niet geschikt voor de nieuwe superjumbo Airbus A380 waarmee FedEx wil gaan opereren.

Reageer op dit artikel