nieuws

DHL bouwt nieuw magazijn in Duitsland

Warehousing

LUTTERBERG – Eurinpro en DHL hebben een contract getekend voor de bouw van een 50.000 vierkante meter groot magazijn in Lutterberg/Staufenberg bij Kassel (D).

DHL zal het magazijn huren van de investeerder en projectontwikkelaar Eurinpro. Met het nieuwe magazijn wil DHL een logistieke combinatie van opslag, pakjes en expresdiensten aanbieden aan online shopping bedrijven. De klanten van deze bedrijven verwachten hun levering de dag na de bestelling. Om een dergelijke snelle levering te realiseren, is het nieuwe magazijn gelegen naast het bestaande DHL pakjes en exprescentrum in Lutterberg. Verder hebben de centrale ligging in Duitsland en de directe aansluiting met de A7 snelweg een rol gespeeld in de locatiekeuze. Het magazijn annex distributiecentrum zal 50 laadkades en 5 gelijkvloerse poorten hebben. De vrije hoogte is 10 meter. De supervlakke vloer krijgt een draagcapaciteit van 52 kN/m2. Voor Eurinpro is dit het tweede project met DHL in enkele maanden tijd. Eind maart 2005 werd een contract getekend voor de bouw van een 18.649 vierkante meter groot magazijn in Tiel. Eurinpro heeft wereldwijd in de afgelopen vijf jaar 1.200.000 vierkante meter gebouwd met een totale waarde van 750 miljoen euro

Reageer op dit artikel