nieuws

Lau van Haren krijgt speciale RollerFork-pallets

Warehousing

NIJMEGEN – Koel- en vrieshuis Lau van Haren heeft speciale kunststof pallets voor het gebruik met RollerForks aangeschaft. De aanschaf volgt na een testperiode van ruim een jaar.

Met de RollerForks van Meijer Special Equipment kunnen goederen eenvoudig zonder pallets geladen en gelost worden. Meestal staan deze goederen op slipsheets, bij Lau van Haren echter op pallets. Om ze toch zonder pallets te kunnen laden en lossen, heeft Lau van Haren als proef enkele houten pallets aangepast. De pallets kregen drie insteekopeningen voor de RollerForks, die in 2004 door Lau van Haren zijn aangeschaft. Dankzij deze insteekopeningen hoeft het vrieshuis uit Nijmegen geen slipsheets meer te gebruiken.
Na een testperiode van een jaar heeft het bedrijf besloten om de houten pallets te vervangen door kunststof exemplaren. Reden is de strenge eisen voor levensmiddelen zoals die onder meer zijn vastgelegd in de General Food Law.
Meijers Special Equipment heeft met BIPP Plastic Pallets een overeenkomst gesloten om deze speciale pallets onder licentie te maken. Het gaat om enkele honderden exemplaren.

Reageer op dit artikel